Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerobiona Komnata Pająka (v3)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej to bez owijania w bawełnę. Quest modyfikowany przeze mnie na Baronową.

Quest

http://wklej.to/4YuTQ

quest spider_dungeon begin

state start begin
when 20095.chat."(Lv. 80) Komnata Pająka" begin
say_title(mob_name(20095)..":")
say("Witaj!")
say("")
say("W dzisiejszych czasach mało tak odważnych")
say("wojowników, widocznie jesteś jakimś odmiennikiem.")
say("")
say("No ale nic żołnierzu, do rzeczy.")
say("Abym Cię przepuścił potrzebujesz:")
say_reward("- 2 Osoby ze sobą.")
say_reward("- 80 poziom.")
wait()
if pc.get_level() <= 80 then
say("Wybacz, mogę wpuszczać tylko osoby od 80 poziomu.")
party.chat("<Informacja> Lider grupy nie posiada 80 poziomu.")
return
end
if party.get_near_count() <= 2 then
say("Wybacz, musisz mieć ze sobą min. 2 osoby w grupie!")
return
end
if not party.is_leader() then
say("Niestety nie jesteś liderem grupy...")
say("Tylko lider grupy może was przeteleportować!")
else
say("Spełniasz wszystkie warunki!")
say("Czy aby na pewno chcesz wejść?")
local x = select("Tak!", "Nie!")
if x == 2 then
return
elseif x == 1 then
pc.setqf("spider_dungeon", 1)
d.join(251)
end
end
end
when login with pc.get_map_index() >= 2510000 and pc.get_map_index() < 2520000 begin
if pc.getqf("spider_dungeon") == 1 then
d.notice("A więc udało Ci się dostać do jaskini Baronowej Pająków?")
d.notice("Świetnie, jednak to dopiero początek... Baronowa ukryła się ")
d.notice("Rozwściecz ją niszcząc jej Pajęcze Jaja, wtedy na pewno się ujawni!")
d.notice("Czas: 30 min.")
d.spawn_mob(2095, 357, 577)
d.spawn_mob(2095, 378, 578)
d.spawn_mob(2095, 376, 598)
d.spawn_mob(2095, 357, 596)
d.spawn_mob(2095, 367, 585)
timer("regen", 2)
end
end
when regen.timer begin
d.regen_file("data/dungeon/spider_dungeon_regen.txt")
timer("Exit", 60*20)
end
when 2095.party_kill with pc.get_map_index() >= 2510000 and pc.get_map_index() < 2520000 begin
d.setf("Pajeczy_Metin_5", d.getf("Pajeczy_Metin_5")+1)
d.spawn_mob(2094, 367, 588)
if d.getf("Pajeczy_Metin_5") >= 5 then
d.notice("Zniszczyliście wszystkie Pajęcze Jaja.")
d.setf("Pajeczy_Metin_5", 0)
end
end
when 2094.party_kill with pc.get_map_index() >= 2510000 and pc.get_map_index() < 2520000 begin
d.setf("Pajeczy_Krol_5", d.getf("Pajeczy_Krol_5")+1)
if d.getf("Pajeczy_Krol_5") >= 5 then
d.notice("Zabiłeś wszystkich Królów Pająków. Baronowa jest wściekła.")
d.notice("Nie ma już możliwości ucieczki... Przygotuj się do walki!")
d.spawn_mob(2092, 357, 577)
end
end
when 2092.party_kill with pc.get_map_index() >= 2510000 and pc.get_map_index() < 2520000 begin
timer("Exit_Z", 30)
d.notice("Gratulacje, pokonaliście Baronową Pająków!")
d.notice("Macie 30 sekund zanim Was wyrzuci, pospieszcie się!")
end
when Exit.timer begin
d.notice("Macie 15 sekund zanim Was wyrzuci, pospieszcie się!")
timer("Exit_X", 15)
end
when Exit_X.timer begin
d.kill_all()
d.exit_all()
end
when Exit_Z.timer begin
d.kill_all()
d.exit_all()
end
end

end

+Dodatki - mapa + moby z filmiku (nie są mojego autorstwa. Były na mpc jednak link wygasł a miałem je na dysku. Jeśli znajdę oryginalny temat postaram się dodać link poniżej.

-ClientSide

http://www29.zippyshare.com/v/75762015/file.html

Scan:

https://www.virustotal.com/pl/file/c6da978f7b44e90bd6618fc9af6de17173d6b410cfa5782d4edb85a48541dc2b/analysis/1367919248/

-ServerSide

http://www46.zippyshare.com/v/53233024/file.html

Scan

https://www.virustotal.com/pl/file/3daa733104a789bdc0448695bf8f44dbbd9bef3baa1a6446fd7c785198c0a503/analysis/1367919500/

Quest jest dość prosty, wszystko przedstawia filmik nagrany przez oszusta poniżej. :P

Quest nie jest jakąś rewelacją gdyż były podobne, w większości jednak paczki są nie kompletne a linki nieaktywne. Zamieszczam go z racji tego że jest on używany na wymienionym serwerze wbrew mojej woli gdyż nie współpracuje już z tym serwerem a moje prace są tam dalej.

Jeśli o czymś zapomniałem proszę pisać w komentarzach, pozdrawiam :)

@Edit- Poprawione działanie questu. Podziękowania dla Teodor za otabowanie questu , teraz wygląda czytelniej =]

Opublikowano

Było już na mpc forum , ale zostawie ci Lubie to! bo może komuś się przyda

Index mapy ma być 251?

@Edit: Lol ? za co warn?

Opublikowano

Tak czy siak + się należy. Nie można znaleźć kompletnego downloadu a poza tym jeśli ktoś wykorzystuje Twoje prace bez Twojego pozwolenia to tym bardziej masz prawo zamieścić to gdzie chcesz ;)

sygnampc.png

Opublikowano

Index mapy ma być 251?

Zmień na swój index mapy... No chyba, że masz taki ustawiony w index :D Quest bardzo dobry, leci lajki. ;)

Opublikowano

Index mapy zmieniasz wedle własnych upodobań. Należy jednak pamiętać by w queście zmienić indexy w dwóch linijkach

d.join(251)
pc.get_map_index() >= 2510000 and pc.get_map_index() < 2520000 begin

Gdy chcesz ustawić powiedzmy index mapy jako 50 powinno wyglądać to tak.

d.join(50)
pc.get_map_index() >= 500000 and pc.get_map_index() < 510000 begin

No i oczywiście po stronie klienta i serwera ustawiasz takie samo jak w queście.

Opublikowano

Bardzo dobry dungeon, wielki minus dla oszustów z experiona tylko kraść pomysły potrafią, admini nieudacznicy.

Metin2.pl - 86+ lv

Opublikowano

Dungeon ma buga, to po pierwsze :)

Bardzo dobry dungeon, wielki minus dla oszustów z experiona tylko kraść pomysły potrafią, admini nieudacznicy.

Skąd wiesz, że to oszuści? Może temu tutaj nie dali się oszukać więc teraz w złości publikuje swoje zbugowane prace? Medal dwie strony ma :)

Opublikowano

Jedyna rzecz jaka zmodyfikowales to resp krolow pajakow

NAwet nie naprawiles buga z krolami jak zabijesz 2 i wyjdziesz to pozniej wystarczy dobic 3 i juz masz , jak zabijesz 5 to pozniej co wejdziesz to zabijasz po jednym i respi sie baronowa

Opublikowano

Dungeon ma buga, to po pierwsze :)

Skąd wiesz, że to oszuści? Może temu tutaj nie dali się oszukać więc teraz w złości publikuje swoje zbugowane prace? Medal dwie strony ma :)

Wiem, bo Scot to mój dobry kumpel, wiem, że to jego praca.

Metin2.pl - 86+ lv

Opublikowano

Żadna z prac nie jest dopięta na ostatni guzik gdyż współpraca została zakończona dość nagle. Oszuści nie oszuści, jeśli temat tego nieudanego serwera na gotowcach i czyść pracach (nawet nazwa nie jest wymyślona przez "autora" ) to tam o tym podyskutujecie i proszę nie robić zbędnęgo spamu.

Co do "autorstwa" pisałem że jest to edycja tego co miałem na dysku, lecz dużo osób tego szuka a linki wygasły. Pisania czegoś od nowa co już istnieje sensu nie widzę.

Co do bugu , poprawka :

http://wklej.to/kcbRq

Jeśli ktoś może niech przetestuje i da znać czy działa prawidłowo gdyż nie mam możliwości w tej chwili sprawdzenia tego. Jeśli tak dodam do pierwszego postu.

Opublikowano

Żadna z prac nie jest dopięta na ostatni guzik gdyż współpraca została zakończona dość nagle. Oszuści nie oszuści, jeśli temat tego nieudanego serwera na gotowcach i czyść pracach (nawet nazwa nie jest wymyślona przez "autora" ) to tam o tym podyskutujecie i proszę nie robić zbędnęgo spamu.

Co do "autorstwa" pisałem że jest to edycja tego co miałem na dysku, lecz dużo osób tego szuka a linki wygasły. Pisania czegoś od nowa co już istnieje sensu nie widzę.

Co do bugu , poprawka :

http://wklej.to/kcbRq

Jeśli ktoś może niech przetestuje i da znać czy działa prawidłowo gdyż nie mam możliwości w tej chwili sprawdzenia tego. Jeśli tak dodam do pierwszego postu.

z tego co widze wszystko ok testowac nie musze ;> jedynie co mozna zmienic to , when . kill na kill with npc.race == a do tego dac warunek ze w dungeonie o danych indexach tak dla pewnosci

Opublikowano

Uwaga wzięta pod uwagę i poprawiona. W tym co wkleiłem wyżej niepotrzebnie dodałem ostatnie linijki , zapomniałem ich usunąć gdyż jeśli się nie mylę mogą powodować problem polegający na tym że gdy jeden z członków pt się wyloguje dungeon będzie nie możliwy do dokończenia. Dziękuję za uwagi, dodaje poprawioną wersje do pierwszego postu. Jeśli coś jeszcze okaże się nie takie jakie być powinno piszcie.

Opublikowano

JA bym zrobił tka jak na Pl'u, że def baronowej się zmniejsza wraz z zabiciem jaj i zwiększa hp :D

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Jaki index na mape w cliencie?

Robie intra/avatary/tła dla Youtuberów!  :)
VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

GG 50528323! :ninja: 

Opublikowano

Plagiat .

Ofiarowalem go 3 osobom i sie rozeszlo ...

Co do komnaty malo rozni sie ona od oryginalu , brzydko wyszla ,a poza tym w quescie jest bug .

Jak nie ubijesz jajek i wywali do m to nastepna grupa ma dwa razy wiecej dodaj funkcje kill.all()

@edit

Zmieniles napisy w quescie i sa bledy ort oraz nie moze byc polskich liter .

Opublikowano

Plagiat .

Ofiarowalem go 3 osobom i sie rozeszlo ...

Co do komnaty malo rozni sie ona od oryginalu , brzydko wyszla ,a poza tym w quescie jest bug .

Jak nie ubijesz jajek i wywali do m to nastepna grupa ma dwa razy wiecej dodaj funkcje kill.all()

@edit

Zmieniles napisy w quescie i sa bledy ort oraz nie moze byc polskich liter .

Otabowany i poprawiony quest:

http://wklej.to/4YuTQ

#guwno.

Opublikowano

@Smok - polskie znaki w questach mogą występować jak najbardziej, nie mogą się one jednak stykać bezpośrednio z " kończącym say. Sayów nie zmieniałem jedynie dodałem nowe i nie było ich zbyt wiele. Błąd jest ponieważ quest nie był testowany pod wględem nie ukończenia dungeonu. Ciesze się ze się go dopatrzyliście zostanie poprawiony i wrzucony ponownie :)

Opublikowano

A czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego po dodaniu już wszystkiego i dobrym wgraniu questa przenosi mi całe pt na mapkę i stoje po śrdoku postaciami i nic sie nie pojawia,ani moby,ani jajka! Wszystkie moby+jaja jest widzoczne po przwyłaniu komendą jednak w komnacie nic sie nie respi! proszę o pomoc :)

2262874723.png

Opublikowano

A czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego po dodaniu już wszystkiego i dobrym wgraniu questa przenosi mi całe pt na mapkę i stoje po śrdoku postaciami i nic sie nie pojawia,ani moby,ani jajka! Wszystkie moby+jaja jest widzoczne po przwyłaniu komendą jednak w komnacie nic sie nie respi! proszę o pomoc :)

W tej paczce są bodajshe złe wpisy do mob_proto (server) - po prostu kilka mobów w regenie nie istnieje (może przez to nie chce się wczytać).

#guwno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...